Sluit de popup
(advertentie)
Clickdrive beste rijscholenKlik en vind de rijschool
die écht voor je gaat
Naar boven

Met goede rijles sneller je rijbewijs

De drie belangrijkste tips

Wanneer je eenmaal begint, wil je ook snel je rijbewijs halen. Hier de drie belangrijkste tips om snel je rijbewijs te halen en veel (onnodige) kosten te besparen.

1) Een rijinstructeurs
met een klik

Kwaliteit rijles is afhankelijk van de rijinstructeur

Een instructeur moet goed les geven en je moet er een klik mee hebben.

Lees meer

2) Richt je op één keer slagen voor het examen

Zorg dat het geld voor je rijbewijs veilig is

Je bespaart de meeste tijd (en geld) door in één keer te slagen.

Lees meer

3) Les regelmatig en
houd je voortgang bij

niet snel rijbewijs halen want rijscholen doen niet ze beloven

De 'Rijles In Stappen' methodologie helpt je om je voortgang bij te houden

Lees meer

1) Een goede instructeur waar je een klik mee hebt 

Door goed rijles haal je snel je rijbewijs. Dan is het heel belangrijk dat je een goede klik hebt met je rijinstructeur. Je moet je op je gemak voelen. Alleen hoe weet je dit van te voren? Dat is niet makkelijk en dus moet je er kritisch op blijven.

Ben je niet op je gemak, heb je het gevoel je betere uitleg kunt krijgen? Probeer dan eens een andere instructeur. Via de Clickdrive app kun je eenvoudige een andere instructeur vinden en snel een 'second opinion' krijgen.

Rijles rijbewijs rijinstructeur

Je instructeur moet natuurlijk ook gewoon goed zijn. Vergelijk daarom meerdere rijscholen vergelijken op de belangrijkste criteria:

De beste rijschool voor jou is vaak niet de goedkoopste. De beste rijschool helpt je om in één keer te slagen. Hier bespaar je veel geld mee.

Geslaagd CBR rijexamen rijbewijs rijles

2) Richt je op 1 keer slagen voor het examen

Een extra examen en bijbehorende lessen kost al snel € 500,- Wil je geld besparen, richt je dan op in één keer slagen. Een goede rijschool die écht voor je gaat helpt je hierbij.  

Drie belangrijke tips om in één keer te slagen

 • Kies voor Losse rijlessen:
  Zo weet zeker dat je nooit te vroeg op examen gaat
 • Luister naar je gevoel:
  Ga pas op examen als jij het gevoel hebt er klaar voor te zijn. Dit is niet vooraf te voorspellen in een vast aantal lessen. Kies daarom altijd voor flexibiliteit.
 • Bereid je goed voor:
  Goede voorbereiding is het halve werk. De RIS leskaart houdt goed bij waar jij aan moet werken. Goede rijscholen werken altijd met de RIS leskaart.  

Meer antwoorden en tips over in één keer slagen voor het rijexamen vind je op onze 'Veel gestelde vragen' pagina en de weg ernaar toe in het rijbewijs stappenplan

3) Les regelmatig en houd je voortgang bij

Leren autorijden is routine opbouwen, daarom is het verstandig met een vaste regelmaat te lessen. Minimaal één uur elke week, maar twee uur is beter.

Daarnaast leer je autorijden in stappen. Hiervoor is de 'Rijles In Stappen' methodologie ontwikkeld (RIS methodologie). De methodologie bestaat uit 4 modules:

 1. Voertuigbeheersing
 2. Eenvoudige verkeersmanoeuvres
 3. Complexe verkeersmanoeuvres
 4. Examenvoorbereiding
Rijles in stappen leskaart RIS rijbewijs

Goede instructeurs werken met deze RIS leskaart. Het gebruik vergroot de kans dat jij in één keer slaagt voor je rijbewijs. Zie hiervoor het artikel van RTL4. Deze methodologie wordt ook onderschreven door het CBR.

Alle rijinstructeurs op het Clickdrive platform werken standaard hiermee jouw (RIS) voortgang wordt bijgehouden in hun app. Dan heb je jouw voortgang altijd bij je, ook als je van rijinstructeur wisselt.

Het rijbewijs stappenplan

Het rijbewijs halen is meer dan alleen de praktijklessen. Soms zie je door het bomen het bos niet meer. Als Rijlesadvies.nl helpen we je graag navigeren om snel en dus goedkoop je rijbewijs te halen. Het rijbewijs stappenplan zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk alle cruciale stappen neemt en geen onnodige vertraging oploopt. Bekijk hieronder alle stappen met handige tips. Download je persoonlijke stappenplan en samen zorgen we ervoor dat jij snel en dus goedkoopje rijbewijs haalt.

1) Download je stappenplan
2) Vul de gezondheidsverklaring in
3) Haal je theorie-examen
4) Vind je rijschool
5) Plan je eerste rijles
6) Evalueer je rijschool
7) Machtig je rijschool
8) Plan praktijkexamen
9) Haal je rijbewijs op
10) Ga heerlijk cruisen
Rijbewijs stappenplan rijles
contact formulier

Rijbewijs halen zonder zorgen?

Wil je meer informatie of hulp bij het vinden van een rijschool waar je dit risico niet loopt. Laat hieronder je informatie achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

De velden met een ster (*) zijn verplicht
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.