Sluit de popup
(advertentie)
Clickdrive beste rijscholenKlik en vind de rijschool
die écht voor je gaat
Naar boven

Slaag in een keer voor je rijbewijs

met de juiste instructeur

"Door de bomen zie ik het bos niet meer"

Waar moet jij op letten bij het kiezen voor een rijschool? Kijk vooral naar een rijschool die écht voor je gaat en waar je een goede klik mee hebt. Dit is vaak niet de goedkoopste rijschool. Dit helpt je om in één keer te slagen en dus onnodige kosten te besparen.

Gebruik onze checklist om een goede rijschool te vinden die écht voor je gaat

Ratings en reviews van rijscholen

Hoge ratings en goede  reviews

Je kan er tegenwoordig niet meer om heen. Voordat je iets koopt of bestelt via bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl of bol.com, kijk je eerst wat andere mensen ervan vinden.
Helaas is dit bij rijscholen nog erg lastig. Niet alle reviews zijn even betrouwbaar en slechte reviews worden vaak verwijderd. Je kan zelf verschillende bronnen gaan raadplegen maar dat kost erg veel tijd. Gelukkig zijn er websites die alle rijscholen hebben samengevoegd en de betrouwbare reviews voor jou hebben verzameld. Wil jij eerlijke reviews lezen? Klik dan hier.

rijlesadvies vragen antwoorden
Hoog slagingspercentage

Hoger dan gemiddeld slagingspercentage

Het slagingspercentage is eigenlijk het enige criteria dat iets zegt over de kans om snel te slagen bij een rijschool. Dit zegt echter ook niet alles, maar daarover later meer. Geloof in ieder geval niet de slagingspercentagesop de website van de rijscholen zelf. RTL nieuws vermeld dat rijscholen liegen over het slagingspercentage. De werkelijke percentages vindt je op de rijschoolvergelijker van het CBR of nog makkelijker in de app van Clickdrive.nl.
Maar wat zegt het slaginspercentage precies. Veel belangrijker voor jou is hoeveel uren rijles (en dus kosten) hiervoor nodig was? In deze blogpost wordt dit simpel uitgelegd. Wil jij in één keer slagen, ga dan niet te vroeg op voor je examen. Hiermee verhoog je eenvoudig jouw kans om in één keer te slagen. Koop ook losse rijlessen. Een instructeur werkt vaak naar het aantal lessen toe dat in het door jou gekochte pakket zit. Met losse rijlessen ga je pas op examen wanneer jij er écht klaar voor bent.

rijlesadvies vragen antwoorden
Goedkope rijles lesprijs

Eerlijke lesprijs

Elke rijschool bepaalt zijn eigen lesprijs. De lesduur verschilt echter per rijschool wat vergelijken bemoeilijkt. Jij wilt uiteindelijk een goede rijopleiding voor een eerlijke prijs. Zoek daarom een vergelijker die de lesprijzen naast elkaar zet op basis van dezelfde tijdseenheid, alleen dan kun je het echt vergelijken.
Een eerlijke lesprijs is wanneer jij niet teveel betaalt en de instructeur eerlijk beloond wordt en dus met passie voor je rijopleiding gaat. Volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2021 kost een rijles gemiddeld ruim €47 per uur. Dit verschilt wel per regio.
Kijk dus uit voor stuntaanbiedingen die ver afwijken van de € 47 per uur. Dan zit er meestal een addertje onder het gras. Meer antwoorden op je vragen over alles kosten vind je op onze 'Hulp en vragen' pagina.

rijlesadvies vragen antwoorden
Voortgang rijles rijbewijs

Gebruikt de leskaart voor je voortgang

Het rijles proces bestaat uit verschillende elementen en modules, deze worden goed weergeven op de RIS leskaart. Meer hierover op de pagina 'Snel je rijbewijs'.
Goede instructeurs werken met volgens de RIS methodologie (Rijles In Stappen). Deze methodiek vergroot de kans dat jij in één keer slaagt volgens RTL Nieuws. Met een RIS leskaart weet je altijd waar je staat in het proces en waaraan je nog moet werken.  Kies daarom altijd een instructeur die de RIS methodologie gebruikt.

rijlesadvies vragen antwoorden
Rijbewijs b examen CBR

Op examen gaan als jij er klaar voor bent

Een examen ga je pas doen als je er écht klaar voor bent. Zo is dat ook voor het praktijkexamen bij het CBR. Hoe weet je zeker dat je klaar bent voor het praktijkexamen? Dat kun jij zelf zien op jouw RIS leskaart en ga zeker niet te snel op voor je examen. Dit kost je al snel minimaal € 500,- aan extra examenkosten en lesgeld.
Als je betaalt per les, dan weet je ook nog eens zeker dat je het juiste aantal lessen afneemt en dus niet onnodige lessen hebt in je pakket.
Wil jij zeker weten dat je een rijschool kiest die werkt met de RIS kaart en losse rijlessen, kijk dan op Clickdrive.nl.

Waar nog meer op te letten

Foto’s van de instructeur en auto 

Als leerling wil je graag weten van wie je rijles gaat krijgen. Dan is het wel zo fijn om van te voren al een duidelijker beeld te hebben van de rijinstructeur en de auto.

Persoonlijk profiel

94% van de leerlingen geeft aan dat een aardige instructeur het belangrijkste is voor een prettige rijles. Je zit tenslotte 43 uur gemiddeld met de rijinstructeur inde auto. Op clickdrive.nl zie je niet alleen de checklist elementen van de instructeurs maar ook foto’s en biografieën.

Manier van lesgeven

Eerder hebben we al de RIS methodiek besproken die erg belangrijk is. Daarnaast is het van belang om van te voren te weten of een instructeur bijvoorbeeld introvert of extravert les geeft.

Er komt dus best veel kijken bij het vinden van de juiste rijschool. De juiste keuzen zorgt wel dat jij sneller en dus goedkoper je rijbewijs haalt. Veel mensen schakelen daarom de hulp in van rijlesadvies.nl om een persoonlijke aanbeveling te ontvangen.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang binnen 24 uur jouw persoonlijk shortlist van rijinstructeurs. 

contact formulier

Rijbewijs halen zonder zorgen?

Wil je meer informatie of hulp bij het vinden van een rijschool waar je dit risico niet loopt. Laat hieronder je informatie achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

De velden met een ster (*) zijn verplicht
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.